Teava Spirala tip EEM-KNT

Teava Spirala tip EEM-KNT este fabricata din polietilenă (PE) sau polipropilenă (PP), cu diametre nominale cuprinse intre ID 1300mm-2000 mm, cu perete structural tip fagure.

Tevile Spirale tip EEM-KNT ofera aceleasi avantajele tehnice ca si tevile corugate din polietilenă / polipropilenă avand o greutate redusa, combina usurinta în instalare cu scaderea costurilor privind montajul. Structura sa unică ofera o gamă variata de dimensiuni si rigiditati inelare, în functie de cerintele clientului.

  • Sisteme de canalizare – a apelor uzate menajere
  • Constructia de autostrazi
  • Drenarea apei de suprafată
  • Sisteme de canalizare a apelor uzate industriale
  • Sisteme de retentie a apei pluvial (rezervoare)
  • Rezistentă ridicată la abraziune
  • Rezistenta la coroziune (compusi chimici)
  • Proprietăti foarte bune de curgere fluidă
  • Material non toxic
  • 100% îmbinări etanse
  • Flexibilitate
  • Greutate redusă
  • Fiabilitate

Rezistenta ridicată la abraziune face parte din caracteristicile cele mai distinctive ale conductelor din PE / PP, printre alte materiale utilizate în constructia de conducte. Datorită acestui avantaj, tevile din PE / PP pot fi utilizate si pentru transportul de nămol, nisip si alte medii foarte abrazive.

Tevile fabricate din materiale utilizate în mod obisnuit au fost testate folosind metoda Darmstadt. Probele de tevi au fost umplute cu apă si amestec de nisip si supuse unei miscari cu oscilatie ciclica. Cantitatea de material a tevii abrazate a fost măsurată în mod regulat. Rezultatele testelor demonstrează o rezistentă ridicată la abraziune a tevilor din polietilenă. De exemplu, o pierdere de 0,3 mm din suprafata tevii din PE / PP a fost măsurată după 400.000 de cicluri, în timp ce pierderile măsurate pentru tevi din fibră de sticlă (GRP) a fost de 6-8 ori mai mare.

REZISTENTĂ LA COROZIUNE

Tevile din PE / PP sunt rezistente la multi compusi chimici – spre deosebire de tevile realizate din materiale conventionale, care se corodează si “imbatranesc” cu usurintă atunci când sunt expuse la majoritatea acizilor (cu exceptia acidului azotic), baze, săruri, solventi alifatici (pH 0 – 14).

Rezistenta tevilor din PE / PP la compusi chimici depinde de temperatura lor, concentratia si presiunea de lucru. Informatii detaliate privind rezistenta chimică a PE / PP si altor materiale termoplastice pot fi găsite in Standardul ISO / TR 10358.

Fluiditate

Tevi din PE / PP păstrează un grad de asperitate scazut si constant k = 0,01 mm. Lipsa de coroziune si a rezistentei la înfundarea tevilor din PE / PP fac parte din cele mai importante calităti functionale ale sistemelor de canalizare din tevi fabricate din PE / PP.

100% ÎMBINĂRI STRANSE
Tevile spirale tip EEM-KNT PE / PP se pot imbina prin sudura, folosind un fir din polietilenă / polipropilenă (metoda de extrudare) sau conectate cu ajutorul mufelor si a garniturilor de etansare din EPDM.

FLEXIBILITATE

Avand raza de curbură naturală R = 50 tevile spirale tip EEM-KNT din PE / PP pot fi montate cu usurinta în functie de variatiile traseului conductei si, în multe cazuri, poate fi evitata utilizarea de fitinguri costisitoare. Flexibilitatea este caracteristica distinctivă a conductelor din PE / PP, fata de alte materiale conventionale.

GREUTATE SCAZUTA

Greutatea scăzută a teavilor spirale tip EEM-KNT, permite reducerea costurilor si scurtarea timpului de instalare. Datorita greutătii lor reduse, tevile spirale tip EEM-KNT nu necesită echipamente grele pentru montarea, precum si pentru descărcarea conductelor la locul de constructie.

MONTAREA TEVILOR spirale tip EEM-KNTmontaj spirale

Determinarea conditiilor de sol este esentială pentru proiectarea si montajul ingropat a tevilor spirale tip EEM-KNT
Sol compactat până la aprox. 90-95% SPD

În Tabelul G.2 sunt prezentate clasele de compactare şi densităţile Proctor standard (SPD = Standard Proctor Density) conform EN1046, pentru cele 4 grupe de sol recomandate ca material de umplere pentru ţevile spirale şi prezentate în Anexa 1.

Rambleu principal (2) si rambleu superior(3):

Sol compactat la aprox. 90-95% SPD
Rambleele ar trebui să fie simetrice pe ambele părti ale tevii în straturi care să nu depăsească 300 mm, acordând o atentie deosebită la compactare solului din zona de suport a tevii.

Se recomandă utilizarea unui compactor usor (greutate de până la 100kg). Utilizarea compactorului direct deasupra tevii este interzisa. Acest lucru poate fi utilizat numai în cazul în care stratul superior este de cel putin 500mm grosime.

Atunci când se utilizează în zona ţevii sol nativ provenit din excavarea tranşeei, acesta trebuie să corespundă următoarelor criterii:

  • Nici o particulă să nu fie mai mare decât cele prevăzute în tabelul anterior
  • Nici un bulgăre de sol să nu fie mai mare decât dublul dimensiunii maxime prevăzute pentru diametrul respectiv de ţeavă
  • Să nu existe material îngheţat
  • Să nu existe deşeuri aruncate (sticle, rădăcini, asfalt, obiecte diverse etc.)
  • Atunci când este necesară compactarea, materialul trebuie să poată fi compactat corespunzător Materialul de umplere se va aplica în straturi succesive de 30cm şi se va compacta corespunzător.

Sub zonele în care nu există trafic, o clasă de compactare N (vezi tabelul G.2) poate fi suficientă. Sub zonele cu trafic este recomandabil a utiliza o clasă de compactare W. Conformitatea cu cerinţele calitative prevăzute pentru instalarea corectă trebuie confirmată prin una sau mai multe din metodele următoare:

  • Monitorizarea atentă a procedurilor de realizare a patului şi a acoperirii ţevilor
  • Verificarea deformării iniţiale ale ţevilor instalate
  • Verificarea în teren a gradului de compactare

Există o dependenţă directă între materialul de umplere folosit, gradul de compactare al acestuia şi deformarea ţevii flexibile.
Dimensiunile maxime ale sorturilor utilizate în contact şi în imediata vecinătat

Pentru informații suplimentare, vă invităm să luați legătura cu echipa noastră!

Harta site

Pentru a accesa versiunea in limba engleza a siteului dati click aici