CAMIN INJECTAT

Compania Euro EM Piatra Neamt, va pune la dispozitie o gama variata de camine de vizitare/inspectie fabricate prin TEHNOLOGIA “INJECTIE DE MARE CAPACITATE”. Caminele realizate prin aceasta tehnologie noua si moderna, sunt produse de calitate superioara avand suprafete perfect modelate si netede.

Avantajele folosirii acestei tehnologii sunt:

  • fabricarea elementelor su dimensiuni si forme diferite
  • productia rapida a acestora, astfel incat timpul de punere in opera este mai mic si creeaza clientului o economie substantial de timp si bani
  • flexibilitate
camin injectat

Caminele injectate- tip EEM NEW GENERATION sunt fabricate din polietilena de inalta densitate si din polipropilena, fiind in conformitate cu SR EN 13598-1 SI SR EN 13598-2.

c11


Poluarea mediului natural, încălzirea globală, efectul de seră încep să intre tot mai mult în preocuparea publicului, ducând la numeroase proiecte de contracarare în toată lumea. Politica UNIUNII EUROPENE in domeniul ecologic se bazează pe standarde înalte şi încurajează inovaţia.

Este momentul unei noi ere în domeniul caminelor de vizitare – gama NEW GENERATION.

Rezistenţa la temperatură
Caminele de vizitare NEW GENERATION sunt expuse în mod constant la diferite temperaturi. Forma caminelor de vizitare rămâne neschimbată sub expunerea solară directă din timpul sezonului de vara şi nu este influenţată nici de temperaturile scăzute din timpul sezonului de iarna, si nici de apele reziduale calde provenite din sectorul industrial.

Caminele de vizitare NEW GENERATION sunt stabile la temperaturi de la -35 până la +60 de grade Celsius. De asemenea, sunt 100% impermeabile.

Impermeabilitatea este obţinută prin intermediul caracterului lor compact, fara suduri sau adaosuri de material.

Durata de viaţă mare
Utilizarea materialelor PE şi PP exclude posibilitatea problemelor şi daunelor ce pot apărea în cazul caminelor de vizitare tradiţionale din beton sau zidite. Toate elementele ce sunt fabricate din PE şi PP au o contribuţie importantă la rezistenţa şi durabilitatea produsului.

Caminele de vizitare NEW GENERATION, sunt produse de înaltă calitate, inovatoare avand o durată de viaţă mare.

Întreţinerea şi siguranţa
Suprafaţa interioară netedă a caminelor de vizitare NEW GENERATION împiedică acumularea sedimentelor, asigurând un coeficient înalt de fluiditate a apelor reziduale. Această caracteristică importantă permite extinderea duratei de viaţă a caminelor de vizitare, fiind o modalitate eficientă de întreţinere. Siguranţa lucrătorilor este obţinută prin intermediul unei scări anti-alunecare, special concepute, ce reprezintă un element integrat al caminelor de vizitare. Treptele scarii pot fi fabricate din mai multe materiale (PE, PP, aluminiu, fier), în funcţie de solicitări.

Caracterul reglabil
Caminele de vizitare NEW GENERATION sunt reglabile în privinţa înălţimii şi a dimensiunilor racordului, asigurandu-se conectarea cu orice tip de conduct(PE,PP,PVC).

Rezistenţa chimică
Rezistenţa specifică a materialelor PE şi PP la agresiunea de natură chimică este binecunoscută. Caracteristicile caminelor de vizitare NEW GENERATION sunt definite prin standardul EN 13598 – 1/2, care confirmă faptul că aplicaţiile din PE şi PP sunt rezistente la o gamă largă de valori ale PH-ului, precum cele aferente apelor reziduale casnice sau de altă natură, apelor pluviale, apelor de suprafaţă şi apelor subterane. Lista produselor la care caminele de vizitare NEW GENERATION prezintă rezistenţă chimică poate fi furnizată la cererea clienţilor.

Rezistenţa la solicitări mecanice
Materialele PE şi PP sunt elastice şi adaptabile, deci caminele de vizitare NEW GENERATION rezistă la şocurile şi căderile ce pot apărea pe durata montajului.

Furnizarea şi modificarea rapidă
Tehnologia de injecţie a plasticului este extrem de eficientă ca timp de producţie. În funcţie de necesităţi, clientul poate solicita efectuarea anumitor modificări asupra produsului.

Greutatea redusă şi uşurinţa manipulării

Greutatea redusă facilitează transportul din două perspective:

– Nu se depăşesc greutăţile maxim admise la transport;

– Se reduc costurile de transport, datorită posibilităţilor variate de încărcare în vehicul. Vehiculul manipulant (stivuitoare, buldoexcavator sau macaraua) poate ridica, încărca şi deplasa cu uşurinţă elementele caminelor NEW GENERATION. Astfel se economisesc timp şi costuri de montaj.

Datorită greutăţii reduse, caminele de vizitare NEW GENERATION se instalează uşor şi rapid, fără a fi necesară folosirea utilajelor grele de ridicat.

PREGĂTIREA CAMINULUI DE VIZITARE
Caminele de vizitare din PE şi PP trebuie realizate pe suprafeţe nisipoase stabile. Se utilizează material de umplere în părţile laterale, pentru compresie. Dimensiunile materialului separat trebuie să fie de 0 – 32 cm, iar dimensiunile materialului concasat trebuie să fie de 0 – 16 cm.

Suprafaţa se realizează în straturi de 15 – 20 cm şi trebuie umplută (comprimată) la 97% conform testului Proctor. În cazul prezenţei apelor subterane, cei 30 cm de la suprafaţă trebuie să fie din beton MB 15. Datorită greutăţii reduse a produselor, este posibilă realizarea montajului manual. În cazul manipulării cu utilaje, este permisă legarea de chingi şi benzi doar în jurul părţii inferioare, a bazelor sau a racordurilor caminului de vizitare.

MATERIALUL DE UMPLERE AL CAMINULUI DE VIZITARE

Trebuie să utilizaţi acelaşi material ca şi în cazul fundaţiei. Umpleţi caminul de vizitare corect. Materialul granular trebuie comprimat în straturi de maxim 30 cm, până la 97% conform testului Proctor, acoperind o distanţă suplimentară de cel minim 50 cm faţă de caminul de vizitare.
Umplerea în jurul şi dedesubtul caminului de vizitare este importantă pentru prevenirea posibilelor deformări şi înclinări.

ÎNĂLŢIMEA CAMINULUI DE VIZITARE

PREGĂTIREA INELULUI DIN BETON

În caz de trafic greu, este necesară realizarea unui inel din beton deasupra conului. Acest inel din beton nu trebuie să intre în contact direct cu conul caminului de vizitare. Spaţiul gol de deasupra conului şi inelului din beton trebuie să fie de 40 mm, iar între con şi inel se amplasează o garnitură de cauciuc. Conul trebuie să pătrundă 50 mm în inelul din beton.

camine

Astfel, sarcinile statice şi cele dinamice nu vor fi transferate asupra corpului caminului de vizitare, ci asupra nisipului presat şi a bazei din jurul caminului de vizitare.

Inelul din beton nu este necesar în caz de montaj în locaţii fără trafic. În aceste situaţii se poate folosi direct un capac din polietilenă / polipropilenă sau un capac din fonta B125.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să luați legătura cu echipa noastră!

Harta site

Pentru a accesa versiunea in limba engleza a siteului dati click aici